Taxaties

Wanneer u een huis koopt, erft of een reële waarde van uw woning nodig heeft voor uw verzekering of welke andere reden dan ook dient u een taxatie hiervan te laten uitvoeren. Ook wanneer u een woning koopt heeft u een taxatierapport nodig voor de financiering hiervan. Deze taxatie dient uitgevoerd te worden volgens het model "Taxatierapport model woonruimte 2021" en dient door een gecertificeerde taxateur te worden opgemaakt. Ons kantoor heeft geregistreerde taxateurs in dienst welke een officieel geaccepteerd rapport voor u kunnen opmaken.

Ook voor gevalideerde NWWI rapporten zijn wij gecertificeerd. In dit rapport komen de volgende zaken aan bod:
  • de privaatrechterlijke aspecten
  • omschrijving van het object en de omgeving
  • de onderhoudstoestand
  • eventuele gegevens over verontreiniging
  • een onderbouwing van het waarde-oordeel
  • publiekrechterlijke aspecten
  • een visuele objectpresentatie

Al deze punten worden in dit rapport belicht.

In bijzondere gevallen kan een taxatie bij grote spoed binnen 1 tot 2 dagen opgenomen en uitgewerkt worden, neem hiervoor telefonisch contact op. Heeft u een taxatierapport nodig, neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie of vul het taxatie aanvraagformulier in.

Een gevalideerde woningtaxatie... kies voor zekerheid en kwaliteit
U wilt een woning (ver)kopen, uw woning verbouwen of uw hypotheek oversluiten. Belangrijke financiële beslissingen in uw leven. Daarom wilt u precies weten waar u aan toe bent en welke risico's u loopt. Om inzicht te krijgen in de waarde van de woning, laat u een taxatie uitvoeren. Het is belangrijk dat u erop kunt vertrouwen dat deze taxatie klopt, omdat die als zekerheid dient voor uw hypotheek.

Wat is een gevalideerd rapport?
Een validatie via een validatiebureau  zorgt ervoor dat elke taxatie volgens duidelijke richtlijnen tot stand komt. Taxateursdie zijn aangesloten bij het een validatiebureau moeten aan strenge voorwaarden voldoen. Ze kennen de regio en leveren u een leesbaar, betrouwbaar taxatierapport.

Waarom een gevalideerde-taxatie?
Het validatiebureau bewaakt de kwaliteit van zowel de taxatie als de taxateur door voortdurend te controleren. En omdat de taxateur verplicht is zijn taxatie goed te onderbouwen, is ook voor u zichtbaar hoe de getaxeerde waarde tot stand is gekomen. Een gevalideerde taxatie beschermt u zo tegen een onjuiste waardebepaling.

Zo werkt het
Gevalideerde taxaties zijn opgebouwd via een heldere methode. Het validatiebureau heeft daarvoor betrouwbare taxatieproducten ontwikkeld. De taxateur toetst de waarde van uw woning aan de hand van drie verschillende waardebronnen en geeft precies aan in welk opzicht uw woning daarvan afwijkt. In een overzichtelijk en begrijpelijk taxatierapport leest u dit allemaal terug.

Taxatierapport aanvragen?
U kunt op twee manieren een gevalideerd taxatierapport aanvragen. Uw hypotheekadviseur kan voor u contact opnemen met het NWWI, maar u kunt ook zelf een taxateur uit uw regio benaderen. Indien u kiest voor ons kantoor zullen wij de aanvraag bij het betreffende validatiebureau voor u verzorgen.

Kosten

Op de factuur voor de taxatie staat naast een bedrag voor de taxatie een bedrag vermeld als validatie-bijdrage. Met dit bedrag houdt het validatiebureau de kwaliteit van de taxatierapporten op peil. De taxateur draagt deze bijdrage af aan het validatiebureau.

AB-Plaza Vastgoed, taxateur in Landgraaf, Heerlen, Brunssum, Kerkrade en omstreken.